Εξοπλισμός και ανακαίνιση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε τρία νοσοκομεία

Ενίσχυση του εξοπλισμού σε δύο νοσοκομεία της χώρας και ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου του Ευαγγελισμού όπου στεγάζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός, το συνολικό ύψος των έργων ξεπερνά τα 2,241 εκ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το γενικό νοσοκομείο Λέρου, που πρόσφατα απέκτησε τη διοικητική του αυτοτέλεια, βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του εξοπλισμού του, συνολικού ύψους 431.700 ευρώ.

Αναλυτικά, τοποθετείται άμεσα ψηφιακός μαστογράφος αξίας 111.500 ευρώ και σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό αξίας 70.200 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ Εθνικών Πόρων του υπουργείου Υγείας, καθώς και Αξονικός Τομογράφος αξίας 250.000 ευρώ που αρχικά είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ του υπουργείου Υγείας και τελικά εντάχθηκε στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο, μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (εθνικούς πόρους). Ο εξοπλισμός αυτός βρίσκεται ήδη στο νησί και έχει αρχίσει η εγκατάστασή του. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση του Νοσοκομείου, ενώ απέδωσε εύσημα στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στη 2η ΥΠΕ για τις προσπάθειές τους και την γρήγορη κα επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαγωνισμών.

Αντίστοιχα, για το νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, υπεγράφη η έγκριση σκοπιμότητας, ώστε να προχωρήσει άμεσα η προμήθεια μιας σύγχρονης «γ-κάμερας δύο κεφαλών» προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον “Ευαγγελισμό”, υπεγράφη επίσης η έγκριση σκοπιμότητας για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση τμήματος του υπογείου (στάθμη 1) του παλιού κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός». Η μελέτη, που έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, προϋπολογίζει τη δαπάνη για το έργο σε 1.500.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.