ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά διαπραγματεύσεις σε τέσσερις τομείς για υπηρεσίες και προϊόντα

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με παρόχους υγείας και προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ ξεκινά η αρμόδια επιτροπή διαπραγμάτευσης, με σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Σταύρος Ντεγιαννάκης.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης αφορά τα παρακάτω κατά σειρά λήξης των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

  • Διαγνωστικό ραδιοφάρμακο για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης PET-CT

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για διαπραγμάτευση ως τις 21 Ιανουαρίου , στο email: ed@eopyy.gov.gr. Σε περίπτωση συμμετοχής συλλογικού φορέα, θα πρέπει να δηλωθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι που θα παρίστανται στις συναντήσεις με την αρμόδια υποεπιτροπή.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον συντονιστή της υποεπιτροπής διαγνωστικών κέντρων προς τους ενδιαφερόμενους που θα καταθέσουν εμπρόθεσμα αίτηση συμμετοχής, για την ημερομηνία και τον τόπο της πρώτης συνάντησης εργασίας.

Εργαστηριακές εξετάσεις για τα οροθετικά HIV άτομα και συγκεκριμένα εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού HIV RNA πλάσματος, γονοτυπικής αντοχής και για γονότυπο HLA B5701.

Οι ενδιαφερόμενοι διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές κλπ, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαπραγμάτευση ως τις 25 Ιανουαρίου, στο email: ed@eopyy.gov.gr. Σε περίπτωση συμμετοχής συλλογικού φορέα, θα πρέπει να δηλωθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι που θα παρίστανται στις συναντήσεις με την αρμόδια υποεπιτροπή.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του υπουργείου για τη διενέργεια ελέγχου του ιικού φορτίου στους ασθενείς με HIV μέσω πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων, θα πρέπει να διασφαλίζουν την πανελλαδική διασπορά και κάλυψη της υπηρεσίας υγείας, να διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις – διαπιστεύσεις, εγγυημένη ποιότητα και ασφάλεια στη λήψη, μεταφορά και έλεγχο των βιολογικών υλικών, έγκαιρη εξαγωγή των αποτελεσμάτων του ελέγχου και ενημέρωση ιατρών και ασθενών με ανωνυμοποιημένα και αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον συντονιστή της υποεπιτροπής διαγνωστικών κέντρων προς τους ενδιαφερόμενους που θα καταθέσουν εμπρόθεσμα αίτηση συμμετοχής, για την ημερομηνία και τον τόπο της πρώτης συνάντησης εργασίας.

  • Αναλώσιμα υλικά διαβήτη – ταινίες μέτρησης σακχάρου

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για διαπραγμάτευση ως τις 31 Ιανουαρίου , στο email: ed@eopyy.gov.gr. Σε περίπτωση συμμετοχής συλλογικού φορέα, θα πρέπει να δηλωθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι που θα παρίστανται στις συναντήσεις με την αρμόδια υποεπιτροπή. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον συντονιστή της υποεπιτροπής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς τους ενδιαφερόμενους που θα καταθέσουν εμπρόθεσμα αίτηση συμμετοχής, για την ημερομηνία και τον τόπο της πρώτης συνάντησης εργασίας.

  • Παροχή προθέσεων και ορθωτικών μέσων.

Σχετική πρόσκληση θα σταλεί από τον συντονιστή της υποεπιτροπής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης των ορθοπεδικών εργαστηρίων προθέσεων και ορθωτικών μέσων επί παραγγελία. Σε περίπτωση συμμετοχής συλλογικού φορέα, θα πρέπει να δηλωθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι που θα παρίστανται στις συναντήσεις με την αρμόδια υποεπιτροπή.

Η προσέλευση στη διαδικασία διαπραγμάτευσης είναι υποχρεωτική.