Έπεσε το ταβάνι στο νοσοκομείο Νίκαιας – Αντιδράσεις των κομμάτων

Το ταβάνι σε θάλαμο νοσηλείας της Ορθοπεδικής Κλινικής στο νοσοκομείο Νίκαιας, κατέρρευσε χθες τα μεσάνυχτα, τραυματίζοντας τη μητέρα νεαρού νοσηλευομένου.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, γνωστοποιώντας το συμβάν, στα νοσοκομεία επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω έλλειψης συντήρησης.

Και η διοίκηση της Ομοσπονδίας διερωτήθηκε: “Πόσο πρέπει να φωνάξουμε για να μας ακούσει η κυβέρνηση; Προτιμούν να διαθέτουν 18.600 ευρώ να βάψουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αλλάξει κουρτίνες η κα Νοτοπούλου αντί να συντηρήσουν τα Νοσοκομεία! Ντροπή!”.

Ο Κ. Μπαργιώτας
Με αφορμή το γεγονός, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας δήλωσε: «Σήμερα κατέρρευσε το ταβάνι στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στις 3 Σεπτεμβρίου κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια πενταετία η οροφή του δωματίου που λειτουργεί το Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, πέρυσι τραυματίστηκε ειδικευόμενος γιατρός, όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς… Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αντί ο κ. Πολάκης να ασχολείται με διώξεις πολιτικών του αντιπάλων και με πύρινες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας ασχοληθεί με τα νοσοκομεία, που στην κυριολεξία καταρρέουν πλέον.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το πρόβλημα της αποεπένδυσης και στο χώρο της υγείας είναι πολύ σοβαρό.

Η παλαιότητα των κτιριακών υποδομών είναι δεδομένη. Ελάχιστες παρεμβάσεις (και αυτές από ιδιωτική πρωτοβουλία) έχουν γίνει τόσο σε κτίρια όσο και σε εξοπλισμούς τα τελευταία χρόνια.

Αντί να καμαρώνουν στο Υπουργείο Υγείας για τις δωρεές, ας εξοικονομήσουν χρήματα για τη συντήρηση των νοσοκομείων τα οποία έχουν παρατήσει στην τύχη τους. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν στην Αριστοτέλους; Τι περιμένουν; Να θρηνήσουμε νεκρούς;».

Ο Β. Οικονόμου
Από την πλευρά της Ν.Δ., ο Τομεάρχης Υγείας κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τριτοκοσμική παραμένει η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τους πανηγυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ενδεικτικό της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι το σημερινό γεγονός της κατάρρευσης της οροφής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συγγενούς ασθενούς. Δυστυχώς, οι επανειλημμένες καταγγελίες μας για την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου νοσοκομείου -με πιο πρόσφατη αυτή που αφορά στα προβλήματα των Παθολογικών Κλινικών και της Ψυχιατρικής Κλινικής- ουδόλως απασχόλησαν το υπουργείο υγείας».