“Γεφύρι της Άρτας” οι διοικητές στα νοσοκομεία – Τοποθετήθηκαν 3 νέοι, έφυγαν 5

Τρεις νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων, καθώς και την ανανέωση της θητείας του υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ έφερε το 2019, παίρνοντας με την είσοδό του και άλλους πέντε διοικητές νοσοκομείων από διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, με εννέα διαφορετικές αποφάσεις, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, τοποθέτησαν τέσσερα στελέχη στη 2η ΥΠΕ και τρία νοσοκομεία, ενώ απέπεμψαν δύο διοικητές και δέχθηκαν άλλες τρεις παραιτήσεις.

Στη 2η ΥΠΕ ανανεώθηκε η θητεία του Γεωργίου Αντύπα, Πτυχιούχου Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως Υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με διετή θητεία, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 1° , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου τρίτου, παρ. 5, του Ν. 3527/07, από 02-11-2018, ημερομηνία κατά την οποία έληξε αυτοδίκαια η θητεία του.

Νέοι διοικητές
Με άλλες τρεις αποφάσεις διορίστηκαν:
1. Ο Αναστάσιος Μίχας, Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, ως Αναπληρωτής Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας – Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Καρύστου- Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Κύμης, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Καρύστου, αρμοδιότητας 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 2ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012.
2. Ο Ανδρέας Τσώλης, Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς, ως Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 1ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012.
3. Ο Ανδρέας Πάλλης, Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Αναπληρωτή Διοικητή στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», αρμοδιότητας 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε αντίστοιχη οργανική θέση της κατηγορίας Ε.Θ. του Ν. 3528/07, με βαθμό 2ο, με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4052/2012.

Παραιτήσεις
Στο μεταξύ δεκτές έγιναν οι παραιτήσεις:
1. Του Αναπληρωτή Διοικητή του διασυνδεόμενου Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου, αρμοδιότητας 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, Θεόδωρου Μονοκρούσου, από 15-11-2018.
2. Του Διοικητή στο Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά “Αγ. Παντελεήμων” – Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγ. Βαρβάρα”, αρμοδιότητας της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Δημητρίου Μπούτου, από 19-12-2018.
3. Του Διοικητή στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Σωτηρία», αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, Πέτρου Λυριντζή, από 28-11-2018.

Αποπομπή
Παράλληλα, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν την πρόωρη λήξη της θητείας:
1. Του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ», με αρμοδιότητα στην οργανική μονάδα της έδρας «Σισμανόγλειο», αρμοδιότητας 1ης Υ.Πε. Αττικής, Λαζάρου Σαρισαβίδη και
2. Του Αναπληρωτή Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αρμοδιότητας 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας, Μιχαήλ Γεωργιάδη.