Καμία απόλυση επικουρικού γιατρού ή προσωπικού στα νοσοκομεία και μετά την 2ετία

Καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού ή επικουρικών γιατρών δεν θα υπάρξει, ακόμα κι αν από παρατάσεις οι σχετικές συμβάσεις έχουν υπερβεί τους 24 μήνες, σημειώνεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη.

Η απόφαση εκδόθηκε με αφορμή την δημοσιοποίηση του σκεπτικού των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (305 και 304 Συνεδρίαση 33η/12/12/2017 του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών – Ι Τμήμα).

Ορίζεται ρητά από τους υπουργούς, ότι επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού, που υπηρετεί στα νοσοκομεία και τους φορείς υπηρεσιών υγείας εποπτείας του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, θα συνεχίζεται κανονικά η πληρωμή του προσωπικού αυτού, χωρίς προηγούμενη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής.

Με ξεχωριστή παράγραφο, η απόφαση των υπουργών Υγείας επισημαίνει ότι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει ούτε με τους επικουρικούς γιατρούς, και τονίζει πως όταν κοινοποιηθεί θα αντιμετωπιστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου με κάθε νόμιμο τρόπο. Και σημειώνεται ότι αντίστοιχα και για τους επικουρικούς γιατρούς ισχύουν τα παραπάνω για την καταβολή των αποδοχών τους.