Κικίλιας: Ζήτημα ζωής ο εμβολιασμός – Επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης

Την ανάγκη για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, αλλά και την εμπέδωση εμβολιαστικής συνείδησης στους πολίτες, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με σημερινή δήλωσή του, με αφορμή την έναρξη της περιόδου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός επεσήμανε τα οφέλη του εμβολιασμού όχι μόνο για την προφύλαξη των ατόμων που εμβολιάζονται, αλλά και τη συνολική προστασία που παρέχουν τα εμβόλια στη δημόσια υγεία.

Και τόνισε ότι θα συνεργαστεί με την επιστημονική κοινότητα για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε τα εξής:

«Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους.

Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αφορά όμως ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού: παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας.

Ως Υπουργός Υγείας, θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης.

Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας».

Οι φαρμακοποιοί

Στην προσπάθεια για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης συντάσσονται και οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά.

Με αφορμή την δήλωση του υπουργού για τους εμβολιασμούς , ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς δήλωσε:

“Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί πραγματοποιούν πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς κάθε χρόνο. Τη νέα εμβολιαστική περίοδο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις ευεργετικές επιπτώσεις του εμβολιασμού.

Στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό της .

Στόχος μας: περισσότεροι εμβολιασμοί. Λιγότεροι Θάνατοι

Ο εμβολιασμός σώζει ζωές”

εμβολιασμόςΠΦΣΒασίλης Κικίλιας