Κίνδυνοι στο κέντρο βρεφών Μητέρα από ελλείψεις προσωπικού

Άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό στο Κέντρο Βρεφών “Μητέρα” ζητούν οι εργαζόμενοι προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα κινηθούν νομικά με εξώδικο και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Με έγγραφό τους οι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων, καταγγέλλουν τη διοίκηση του Κέντρου, ότι δεν έχει δώσει λύση στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά λόγω της επαγγελματικής εξουθένωσης, αφού οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν χωρίς ρεπό και σε διπλοβάρδιες.

Στο έγγραφο, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η έλλειψη προσωπικού είναι τραγική. Τα φιλοξενούμενα παιδιά παρακολουθούνται από μία παιδίατρο εδώ και τρία χρόνια, οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι, οι παιδοκόμοι και φροντιστές επίσης, ενώ πλέον έχει απομείνει μία βρεφονηπιοκόμος για εργάζεται στη βάρδια με 12-13 βρέφη και μικρά παιδιά.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών με επιπτώσεις στη νοητική, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίησή τους, καθώς και τρομερή επιβάρυνση στους εργαζομένους.

Ζητούν άμεση κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΟΧ που έχουν προσληφθεί από το ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.