Κλειστό το κέντρο από τις καθαρίστριες στο Δρομοκαϊτειο

Κλειστό θα είναι σήμερα το κέντρο μέχρι το μεσημέρι σχεδόν, εξαιτίας της καθιστικής διαμαρτυρίας που έχει οργανώσει η ΠΟΕΔΗΝ με τις καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου έξω από τη Βουλή στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει για δύο ώρες, ενώ στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν υπόμνημα στα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, ο αγώνας των καθαριστριών για να σώσουν τη δουλειά τους συνεχίζεται. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου ήταν στο δρόμο μαζί με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Η ευαισθησία όμως, εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες εργάζονται ως μόνιμες σε τομείς του Δημοσίου. Αντιθέτως οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου, είναι ένα βήμα πριν την απόλυση.

Τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις και απολύονται. Δουλεύουν σπαστά ωράρια, (5 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα), 6ωρο με 490 ευρώ το μήνα. Τους οφείλονται από 80 repo σε κάθε μία. Δηλαδή πρέπει όλες από σήμερα να λείπουν με repo από το Νοσοκομείο για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα repo έως τέλος της σύμβασής τους.

Ζητούν την σύσταση των Οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίησή τους. Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια με τους εργολάβους και συμβάσεις.

Ζητούν έστω την παράταση των συμβάσεων για ένα έτος. Την έκδοση ενιαίας προκήρυξης και αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, ώστε να έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Καθώς υπάρχει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή, ζητούν να κατατεθεί σχετική τροπολογία. Είναι επείγον καθότι ο διαγωνισμός για πρόσληψη καθαριστριών ξεκινάει.