Κοινωνική επιχειρηματικότητα για νέους φροντιστές υγείας

Μια καινοτόμα διαδραστική πλατφόρμα είναι πλέον στην διάθεση των νέων φροντιστών υγείας οι οποίοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η πλατφόρμα www.c2eproject.org, η οποία θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του νέου έργου του ΚΜΟΠ “C2E – Care to Entrepreneurship”, απευθύνεται σε νέους / νέες φροντιστές υγείας ηλικίας 18 – 30 ετών (με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες) και περιλαμβάνει ειδήσεις, blogs, αποτελέσματα έργων, έρευνες, οδηγούς καθώς και εκδηλώσεις, εργαστήρια, online μαθήματα και υλικό για εκπαιδεύσεις δια ζώσης.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια φροντιστές υγείας (που προσφέρουν υπηρεσίες άτυπης και τυπικής φροντίδας) εκτιμάται ότι υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι, κυρίως γυναίκες, που αντιμετωπίζουν επιπλέον εμπόδια στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση και προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Το έργο φιλοδοξεί να προσφέρει τα απαραίτητα μέσα και το εκπαιδευτικό υλικό που χρειάζονται οι νέοι / νέες φροντιστές ώστε να γίνουν επιτυχημένοι κοινωνικοί επιχειρηματίες. Μετά την δημιουργία της διαδραστικής πλατφόρμας, το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη και υιοθέτηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κυρίως διαδραστικών.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο “C2E – Care to Entrepreneurship” μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο www.c2eproject.org

Το έργο υλοποιείται σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες από έμπειρους οργανισμούς σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Συντονίζει το Διεθνές Ινστιτούτο IARS (Ηνωμένο Βασίλειο) και συμμετέχουν το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (Ελλάδα), Asociatia Habilitas – Κέντρο Πόρων και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ρουμανία), Anzianie Non Solo – ANS (Ιταλία) και Diesis Coop (Βέλγιο).

Το έργο “C2E – Care to Entrepreneurship” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (αρ. συμβ. 2017-3-UK01-KA205-046402).