Κορονοϊός: Πληθαίνουν οι περιοχές που περνούν σε “βαθύ κόκκινο” – Ποιες μπαίνουν από σήμερα σε αυστηρό lockdown – Ανησυχία για τις μεταλλάξεις 

Με την Αττική να εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυστηρό lockdown και με κομβικά της σημεία όπως το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς και η Δυτική Αττική να έχουν σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων, οι συζητήσεις για παράταση του lockdown διαδέχονται η μια την άλλη. Από τη μια η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και από την άλλη οι μεταλλάξεις του Κορονοϊού, δυσκολεύουν τη μάχη με την πανδημία σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο, από σήμερα σε αυστηρό lockdown περνούν και η Κάλυμνος, ο Εύοσμος και το Κορδελιό.
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εξαιρετικά κακή σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι χθες Παρασκευή 19/2 η χώρα μέτρησε 1.460 νέα κρούσματα εκ των οποίων εισήχθησαν σε απλές κλίνες 277 ασθενείς. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέβηκε στους 325 ενώ πριν από 2 εβδομάδες ήταν 246. 
 
Η κατανομή των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας:

 Σε αυστηρό lockdown Κάλυμνος, Εύοσμος και Κορδελιό…

Από σήμερα Σάββατο 20/2 σε αυστηρό lockdown όμοιο με αυτό της Αττικής περνά η Κάλυμνος, ο Εύοσμος και το Κορδελιό. Στο “βαθύ κόκκινο” του χάρτη παραμένουν η Αττική, η Αχαϊα, η Εύβοια εκτός της Σκύρου, η Μύκονος. Παράλληλα, περιοχές αυξημένου κινδύνου, χαρακτηρίζονται: η Κεφαλονιά, η Θάσος, η Ηλεία εκτός του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο δήμος Αγιάς Λαρίσης, ο δήμος Τεμπών, ο δήμος Ηρακλείου κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας, ο δήμος Άργους-Μυκηνών, ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού Πιερίας και, ο δήμος Καρπάθου.