Ξεκινά η γενική ανατιμολόγηση του Μαϊου

Τη διαδικασία ανατιμολόγησης του συνόλου των φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, για τον ερχόμενο Μάιο ξεκίνησε ο ΕΟΦ, ανακοινώνοντας σήμερα τη λίστα με τα φάρμακα που θα συμπεριληφθούν στην ανακοστολόγηση.

Ο ΕΟΦ κάλεσε τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας των φαρμάκων, να αποστείλουν παρατηρήσεις για προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων, υποβάλλοντας το αίτημα μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά, στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ με την χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη έχουν παραλάβει, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες μεταβολής διοικητικών στοιχείων όπως διαδικασίες μετονομασίας ή αλλαγής ΚΑΚ.

Ο σχετικός σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος: services.eof.gr/myeof/

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος που αναρτάται περιλαμβάνει όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο δελτίο τιμών (προϊόντα αρνητικής λίστας, προϊόντα αίματος κλπ). Αιτήματα διαγραφής πρέπει να υποβάλλονται μόνο στην περίπτωση που ο ΚΑΚ επιθυμεί να αποσύρει το προϊόν του από την αγορά.

Για την ερχόμενη ανατιμολόγηση του Μαΐου, η ημερομηνία συναλλαγματικής ισοτιμίας που θα χρησιμοποιηθεί, είναι αυτή της 1ης Μαρτίου 2018.

Η υποβολή των αιτημάτων ξεκίνησε σήμερα και λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 23-02-2018.

Για την υποβολή στοιχείων/φύλλων έρευνας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ.