Ξεκινά η καταγραφή για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η εφαρμογή του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ΕΟΦ και καλούνται όλες οι εταιρίες ιατροτεχνολογικών να καταχωρήσουν στο Μητρώο του Οργανισμού τα στοιχεία της έδρας τους και τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα που θέτουν στην Ελληνική αγορά.

Κωδικοί για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΦ, δίνονται στην διεύθυνση: http://www.eof.gr/web/guest/services

Η χρήση της εφαρμογής θα γίνεται σταδιακά από τις εταιρίες και θα ξεκινήσει από τους:
– Κατασκευαστές με έδρα την Ελλάδα που διαθέτουν στην ελληνική αγορά υπό την επωνυμία τους Ιατροτεχνολογικά προϊόντα Κατηγορίας Ι, Συστήματα/Σύνολα, Επί Παραγγελία & In Vitro διαγνωστικά
και
– Εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους με έδρα την Ελλάδα, κατασκευαστών οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ε.Ε., για Ιατροτεχνολογικά προϊόντα Κατηγορίας Ι, Συστήματα/Σύνολα, Επί Παραγγελία & In Vitro διαγνωστικά.

Σε ανακοίνωση της προέδρου του ΕΟΦ κ. Κατερίνας Αντωνίου, επισημαίνεται ότι η καταχώριση των προϊόντων από τους παραπάνω φορείς, οι οποίοι έχουν βεβαιώσεις εγγραφής σε ισχύ, θα ξεκινήσει με τα ήδη εγγεγραμμένα στο Μητρώο του ΕΟΦ (Αίτηση Αρχείου) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την καταχώριση νέων προϊόντων, ώστε να μην απαιτείται εκ νέου, το ήδη καταβληθέν παράβολο.
Μέχρι την ολοκλήρωση και υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης Αρχείου, οι παραπάνω φορείς μπορούν, αν απαιτείται, να υποβάλλουν στον ΕΟΦ συμπληρωματικές αιτήσεις εγγραφής με την ισχύουσα διαδικασία (υποβολή των απαιτούμενων εγγράφων στο πρωτόκολλο στον ΕΟΦ, Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός). Οποιαδήποτε συμπληρωματική αίτηση γίνει με την ισχύουσα διαδικασία, θα συμπεριληφθεί στην Αίτηση Αρχείου.

Η καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης των ήδη εγγεγραμμένων προϊόντων είναι η 15/6/2018.
Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση, για τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης εισαγωγής στο Εθνικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, και για τις εταιρίες (Κατασκευαστές, Εξουσιοδοτημένοι Αντιπρόσωποι και διανομείς, με έδρα την Ελλάδα) που κοινοποιούν Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, πριν τα θέσουν σε κυκλοφορία.
Στο μεταξύ όμως, η λήψη κωδικών είναι δυνατή για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.