Ξυλοδαρμός σε διασώστες του ΕΚΑΒ την ώρα της ανάταξης

Θύματα ξυλοδαρμού για άλλη μία φορά έπεσαν διασώστες του ΕΚΑΒ χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν κλήθηκαν να προσφέρουν την βοήθειά τους σε περιστατικό αυτοχειρίας (απαγχονισμός), από συγγενή του θύματος.

Ενόσω οι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν στην ζωή τον αυτόχειρα, ο θύτης τους επιτέθηκε πισώπλατα και τους κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι στην αυχενική μοίρα, αναφέρει το Ekabnews.

Κατά την παραλαβή του περιστατικού, ο δράστης επιτέθηκε για δεύτερη φορά στο πλήρωμα χτυπώντας τους αυτή την φορά στο πρόσωπο, παρουσία μάλιστα και της αστυνομικής δύναμης που κλήθηκε και βρισκόνταν στο σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι δύο διασώστες δεν αντέδρασαν στις επιθέσεις του εξοργισμένου συγγενούς και έκαναν με αυτοθυσία την δουλειά τους παρ’ ότι χρειάστηκε να μεταφερθούν και οι ίδιοι στο νοσοκομείο για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Στέλλα Χαριτίδου σχολίασε το γεγονός λέγοντας:

“Σήμερα ήταν μαύρη μέρα για το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Την ώρα που Διασώστες του ΕΚΑΒ, έκαναν συμπιέσεις πάνω από θύμα ανακοπής, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, δέχθηκαν γροθιές από παριστάμενο συγγενή και παρόλα αυτά δεν σταματούσαν την αναζωογόνηση.

Υπέστησαν ξυλοδαρμό, απειλές τύπου “θα σας σφάξω όλους” και ύβρεις και συνέχισαν την δουλειά τους, στα όρια της αυτοθυσίας.

Όχι, αρνούμαι να δεχτώ την αυτοθυσία… Μετά την βάρδια μας ή την εφημερία μας, πρέπει να γυρίζουμε ακέραιοι στα σπίτια μας και τις οικογένειες μας, όχι να συρόμαστε στο Αστυνομικό Τμήμα για μηνύσεις ξυλοδαρμού ή στα ΤΕΠ για εξέταση από Ιατροδικαστή και γιατρό εφημερίας. Θεωρώ αδιανόητο, τραγικό και απαράδεκτο να γρονθοκοπούνται άνθρωποι την ώρα που παλεύουν να σώσουν κάποιον άλλον….

Είμαι εξοργισμένη και απογοητευμένη. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ότι: “ο άλλος πάνω στον πόνο του, θόλωσε”. Τα χέρια που σε βοηθούν δεν τα δαγκώνεις”…