“Μπλόκο” στην Επιτροπή HTA για λόγους … ωραρίου

“Καυτή πατάτα” για τους δημοσίους υπαλλήλους φαίνεται πως είναι η στελέχωση του γραμματειακού τμήματος της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων, με αποτέλεσμα το υπουργείο να προκηρύσσει και να ξαναπροκυρήσσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Η πρόσκληση επαναπροκηρύχθηκε προχθές, για δεύτερη φορά εντός του Μαΐου, καθώς οι μέρες περνούν και το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία της επιτροπής έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Και ενώ η διοικητική στελέχωση ήταν το “εύκολο” κομμάτι, τελικά αναδεικνύεται στο πιο δύσκολο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο λόγος είναι η απροθυμία των υπαλλήλων να μεταφερθούν σε ένα φορέα με υπερβολικό φόρτο εργασίας και αυξημένες “τεχνικές” γνώσεις.

Η προκήρυξη αφορά την πλήρωση 10 θέσεων της Γραμματείας της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης και καλούνται να επιδείξουν ενδιαφέρον μόνιμοι και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και των Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτό, των κλάδων ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΠΕ Διοικητικού , ΠΕ Πληροφορικής , ΤΕ Πληροφορικής, ΠΕ Στατιστικής.

Όσοι επιλεγούν θα εργάζονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε αυτήν και οι μεν υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας θα τοποθετηθούν με απόφαση του Υπουργού Υγείας, οι δε προερχόμενοι από τα Ν.Π.Δ.Δ. θα αποσπαστούν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 12 του ν.4440/2016 (Α΄224).

Στη νέα προκήρυξη σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι ως την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου και ότι οι υποβολές στην προηγούμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος θα ληφθούν υπόψιν.

Ολόκληρη η απόφαση επαναπροκήρυξης επισυνάπτεται, εδώ.