Μπροστά σε παράταση του lockdown η Αττική

Όπως όλα δείχνουν το αυστηρό lockdown στην Αττική φαίνεται να παίρνει παράταση αφού τα κρούσματα Κορονοϊού παραμένουν σταθερά υψηλά και η κατάσταση στις ΜΕΘ χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ασφυκτική. Χθες Σάββατο 20/2 η Αττική μέτρησε 680 νέα κρούσματα Κορονοϊού σε σύνολο 1.424 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. 

Συγκεκριμένα, η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών 168
Δυτικός Τομέας Αθηνών 123
Πειραιάς 108
Βόρειος Τομέας Αθηνών 82
Νότιος Τομέας Αθηνών 66
Ανατολική Αττική 71
Δυτική Αττική 44
Νησιά του Αργοσαρωνικού 18


Κάπως έτσι, οι επόμενες 15 μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε ότι από χθες Σάββατο 20/2 σε αυστηρό lockdown πέρασαν και άλλες περιοχές όπως η Κάλυμνος, ο Εύοσμος και το Κορδελιό ενώ ο επιδημιολογικός χάρτης θέλεις πολλές ακόμα περιοχές στην Ελλάδα να χαρακτηρίζονται ως αυξημένου κινδύνου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση της ασφυκτικής κατάστασης στις ΜΕΘ. Μάλιστα, ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμα 38 ΜΕΘ στην Αττική. Η τελική απόφαση για την παράταση του lockdown αναμένεται την προσεχή Τετάρτη 24/2 όπου θα συνεδριάσουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι. Ωστόσο, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι σύμφωνα με τα δικά του μοντέλα καλό θα ήταν να μην γίνει άρση του lockdown την 1η Μαρτίου. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας βρίσκονται η Εύβοια και η Μύκονος ενώ στο κόκκινο πέρασαν το Ηράκλειο Κρήτης, η Θάσος, η Κεφαλονιά και όλη η Ηλεία εκτός από την περιοχή της Ανδρίτσαινας – Κρέσταινας. Παράλληλα, περιοχές αυξημένου κινδύνου, χαρακτηρίζονται: η Κεφαλονιά, η Θάσος, η Ηλεία εκτός του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο δήμος Αγιάς Λαρίσης, ο δήμος Τεμπών, ο δήμος Ηρακλείου κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας, ο δήμος Άργους-Μυκηνών, ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Θηβαίων, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού Πιερίας και, ο δήμος Καρπάθου.

κορονοϊόςlockdownάρση lockdownεπιδημιολογικός χάρτης