Νέος υπουργός Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας – Υφυπουργός ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναλαμβάνουν τελικά στο υπουργείο Υγείας, στις θέσεις του υπουργού Υγείας και υφυπουργού αντίστοιχα, ενώ ο Κώστας Τσιάρας τοποθετήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Μάκης Βορίδης για το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βασίλης Κικίλιας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Απόφοιτος του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μπασκετμπολίστας στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές Ομάδες, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπεδικός.
Το 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και στη συνέχεια ανέλαβε Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Το 2010, παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Ν.Δ.
Το 2012 εξελέγη στην Α’ Αθηνών με τη Ν.Δ. και διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το 2014-2015.
Επανεξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το 2016 διατέλεσε Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Το Νοέμβριο του 2016 ορίσθηκε εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., ενώ τον Οκτώβριο του 2017 ανελαβε Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, βασικό στέλεχος της Ν.Δ. στην κατάρτιση του προγράμματος υγείας του κόμματος, ο οποίος έχει ήδη διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι πτυχιούχος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA).

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ως υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 ως το 2004.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, και στη συνέχεια γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.

Η παραλαβή – παράδοση του υπουργείου θα γίνει αύριο το μεσημέρι, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.

Υπουργός ΥγείαςΒασίλης ΚικίλιαςΒασίλης Κοντοζαμάνης