Ομαδικές αγωγές για αναδρομικά ξεκινά η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

Την κατάθεση ομαδικών αγωγών ανά νοσοκομείο, με στόχο την αναδρομική και νομιμότοκη διεκδίκηση του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, που αντιστοιχεί στα επιδόματα της τελευταίας διετίας, δηλαδή στα επιδόματα του 2017 και 2018, συντονίζει η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, σε συνέχεια πλήθους δικαστικών αποφάσεων.

Στην αγωγή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, Νοσηλευτές, Βοηθητικό προσωπικό ΔΕ και ΥΕ, Τεχνικοί, Διοικητικοί κτλ.

Το ποσόν συμμετοχής κάθε εργαζομένου είναι 30 ευρώ για το κόστος των δικαστικών εξόδων και μόνον.
Η διοίκηση της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ τονίζει ότι επί του ποσού που θα επιδικασθεί, δεν θα αναζητηθεί ποσοστό ως δικηγορική αμοιβή, όπως δυστυχώς έχει γίνει σε πολλά νοσοκομεία από τα τοπικά σωματεία.

Σημειώνει επίσης, ότι ο Φεβρουάριος είναι ο κατάλληλος χρόνος για την εν λόγω διεκδίκηση, αφενός γιατί αναμένεται σύντομα η θετική ανακοίνωση του ΣτΕ, και αφετέρου γιατί περιλαμβάνει όλα τα επιδόματα της παρελθούσας διετίας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της ΠΑΣΥΝΟ για να πληροφορηθούν σε ποιον εκπρόσωπο της ένωσης θα απευθύνονται ανά νοσοκομείο.