Παραμένει το πολικό ψύχος στα νοσοκομεία επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ

Συνεχίζουν να τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς σε νοσοκομεία και διάφορες μονάδες υγείας της χώρας, επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές δηλώσεις και παρά την κινητοποίηση που προκλήθηκε στις υπηρεσίες, από την αρχική καταγγελία της Ομοσπονδίας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το νοσοκομείο ΚΑΤ, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι από το βράδυ της Δευτέρας και έως το μεσημέρι της Τρίτης ήταν ένα νοσοκομείο απροσπέλαστο.
Όλοι οι γύρω δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι από το χιόνι που έφτανε τους 20 πόντους, ενώ ήταν κλειστός και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Δεν εμφανίστηκε κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα, ούτε συνεργείο για να ρίξει αλάτι έως το μεσημέρι από το Δήμο Κηφισιάς (όπου ανήκει το Νοσοκομείο) ή από την Περιφέρεια Αττικής.
Το Σωματείο Εργαζομένων είχε ενημερώσει τη Διοίκηση από την προηγούμενη ημέρα να λάβει μέτρα, όμως δεν έγινε τίποτα.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου χωρίς να διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα, έκαναν ότι μπορούσαν και να απομακρύνουν το χιόνι.
Η κινητοποίηση του Νοσοκομείου έγινε μετά τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και του Σωματείου.
Ασθενείς έκτακτα περιστατικά επειδή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν με δικά τους μέσα το Νοσοκομείο, αναγκάστηκαν και πήγαν σε άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Αναβλήθηκαν χειρουργεία. Πράγματι χειρουργήθηκαν ασθενείς, όμως με καθυστερήσεις, από το μεσημέρι και μετά.
Ο Διοικητής καλούσε την Αστυνομία να φέρει αποκλεισμένους από το χιόνι αναισθησιολόγους, από το σπίτι τους. Γιατροί, χειρουργοί πήγαιναν στα σπίτια εργαλειοδοτών να τους φέρουν, επειδή ήταν αποκλεισμένοι.

Ο λόγος περί θέρμανσης…
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η καταγγελία της, έγινε την Παρασκευή 4/1/2019 και είναι απολύτως ακριβής. Μετά την καταγγελία, για επικοινωνιακούς λόγους, έγιναν προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης στις Υγειονομικές Μονάδες που έχουν προβλήματα θέρμανσης. Εάν δεν είχε γίνει η καταγγελία τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.
Όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται και είναι μεγάλα. Τρέμουν από το κρύο οι ασθενείς.

Στο Έλενα Βενιζέλου έφτιαξαν προσωρινά τα κλιματιστικά στην αίθουσα τοκετού. Δούλευαν τα συνεργεία δύο ημέρες, αλλά μετά την καταγγελία. Όμως διαλυμένα και σε λίγες ημέρες θα ξαναχαλάσουν, όπως βεβαιώνει η εταιρεία που της ανατέθηκε η συντήρησή τους.
Προβλήματα όμως συνεχίζουν να υφίστανται: στο Τμήμα ανάνηψης, έξω από το χειρουργείο, στο Παιδοχειρουργικό, στο χειρουργείο Β’ απόξεσης στον εξωτερικό χώρο παραλαβής ασθενών στα ΤΕΠ, στο Εξωτερικό Παιδιατρικό ιατρείο.

Στην Άρτα που η πληρότητα του νοσοκομείου φτάνει το 90%, οι ασθενείς τρέμουν. Φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι οι ασθενείς και το προσωπικό. Κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο που η προμήθεια γίνεται με καθημερινές αναθέσεις. Δεν έχουν ζεστό νερό για τους ασθενείς και τα παιδιά και στην πόλη επικρατεί πολική θερμοκρασία.

Στο Κ.Υ. Σκοπέλου, το Σωματείο βεβαιώνει ότι δεν βρίσκουν προμηθευτή για να τους βάλει πετρέλαιο θέρμανσης με δίμηνη πίστωση, λόγω αφερεγγυότητας.