ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχητική εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Αθήνας, καταγράφηκαν από νοσοκομεία της Αττικής, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της επέκτασης του ιού, έχουν τεθεί τώρα σε επιτήρηση και επιφυλακή και περιοχές του Πειραιά όπως η Νίκαια, ο Κορυδαλλός, η Δραπετσώνα, η Σαλαμίνα κ.α.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την περιφέρεια Αττικής και την Κυβέρνηση για παροιμιώδη αδιαφορία, καθώς τα κρούσματα αντί να περιορίζονται, αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Ήδη από τη Δυτική Αττική, μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευθεί περί τα 10 περιστατικά, εκ των οποίων 2 από την περιοχή των Μεγάρων, κατέληξαν. Πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) έχουν τεθεί σε επιτήρηση και επιφυλακή.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι από εδώ και στο εξής θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε επάρκεια αίματος καθ’ ότι απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες στους κατοίκους των άνω περιοχών που έχουν τεθεί σε επιτήρηση. Μάλιστα στο Θριάσιο και το νοσοκομείο Νίκαιας, ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι Αιμοδοσίες να κάνουν αιμοληψίες. Πιθανολογεί δε, ότι η αναστολή των αιμοληψιών, ενδέχεται να επεκταθεί σε όλη την Αττική, αφού υπάρχουν κρούσματα παντού.

Καταλήγοντας η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι “προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού”.