ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Παρατυπίες στις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ από την προκήρυξη 1.575 θέσεων εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΣ», για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι θέσεις αφορούσαν διοικητικούς υπαλλήλους, επαγγελματίες υγείας, πληρώματα ασθενοφόρων, μεταφραστές κα. Οι υποψήφιοι υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα σε κόλλα αναφοράς Α4 επισήμαναν εγγράφως με τη σειρά τα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν.

Η επεξεργασία των αιτήσεων των υποψηφίων έγινε από Επιτροπή που διορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες και αρκετοί υποψήφιοι καταγγέλλουν ότι δεν υπολογίστηκαν τα μόρια με βάση τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν. Εξαιτίας αυτού καταγγέλλουν ότι βρίσκονται εκτός του προσωρινού καταλόγου επιτυχόντων του διαγωνισμού. Απευθύνθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η απάντηση που πήραν ήταν σε μία κόλλα Α4 να εγγράψουν την ένστασή τους και με παράβολο 20€ να την αποστείλουν στο ΑΣΕΠ.

Πολλοί υποψήφιοι θεώρησαν μάταιη αυτή τη διαδικασία ενστάσεων.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά, εάν η Κυβέρνηση εννοεί όσα λέει για αξιοκρατία των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, να ακυρώσει τον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων και η επεξεργασία των αιτήσεων να γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ.