Προς αποζημίωση τα θεραπευτικά υποδήματα στους διαβητικούς

Θετικά αντιμετωπίζεται από τον ΕΟΠΥΥ η χορήγηση ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων στις κατηγορίες των διαβητικών που τα έχουν ανάγκη.

Οι κοινές προτάσεις που κατέθεσαν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία (ΕΔΕ), η Ελληνική Εταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), συζητήθηκαν πρόσφατα σε συνάντηση με την Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικών Υγειονομικού Υλικού και ΣΕΔ, κ. Μαρία Πανουσοπούλου.

Η πρόταση αφορά τις προδιαγραφές και τους κανόνες χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων Διαβήτη για τους ασθενείς που πάσχουν από πολυνευροπάθεια και αγγειοπάθεια, οι οποίες, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Χρήστος Δαραμήλας, είναι απολύτως αναγκαίο να ενταχθούν, με τη μορφή Παραρτήματος, στα άρθρα 54 και 55 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Πανουσοπούλου, είχε μελετήσει την πρόταση και μετέφερε τη θετική ανταπόκριση του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας μάλιστα ότι το θέμα μπήκε σε προτεραιότητα εξαιτίας των συνεχών πιέσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Αντίστοιχα θετική ήταν η θέση του ΕΟΠΥΥ, όταν οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν να υπάρξει ειδική επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, για την ένταξη των προδιαγραφών στον ΕΚΠΥ, αλλά και για τον έλεγχο στο Μητρώο του ΕΟΠΥΥ που αφορά τα ειδικά θεραπευτικά υποδήματα.