Πρόσθετα δικαιολογητικά στο φαρμακείο για τις συνταγές κοιλιοκάκης

Υποχρεωτική προκειμένου να εκτελεστούν οι γνωματεύσεις με υλικά για τη νόσο κοιλιοκάκη, είναι η λίστα των τροφίμων από το νοσοκομείο, μαζί με τα υπόλοιπα παραστατικά που στέλνουν οι φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε σχετικά τα μέλη του, συνιστώντας στους φαρμακοποιούς να είναι πολύ προσεκτικοί και τυπικοί στην εκτέλεση αυτών των γνωματεύσεων για να αποφευχθούν τυχόν περικοπές.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΦΣΘ, η λίστα των τροφίμων πρέπει να είναι συμπληρωμένη από το γιατρό. Αν είναι κενή, θα γίνεται περικοπή. Στην περίπτωση που οι ποσότητες είναι διαφορετικές από τις χορηγούμενες και μάλιστα μικρότερες, θα εκκαθαρίζονται οι μικρότερες.

Ο Σύλλογος έχει ενημερώσει ήδη από τις 12 Φεβρουαρίου ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, για τα υλικά για την κοιλιοκάκη απαιτούνται τα εξής:

  • Μαζί με την ηλεκτρονική γνωμάτευση του γιατρού, χρειάζεται και ένα δεύτερο φύλλο (τυπωμένο και όχι χειρόγραφο) όπου θα αναφέρονται αναλυτικά όλα τα υλικά για την κοιλιοκάκη και στο οποίο ο γιατρός θα τσεκάρει τα υλικά που θέλει να χορηγήσει.
  • Και το δεύτερο φύλλο πρέπει να είναι σφραγισμένο από τον γιατρό και από τον ελεγκτή, όπως και η αρχική ηλεκτρονική γνωμάτευση.

Γι΄ αυτό, ο ΦΣΘ εφιστά την προσοχή των φαρμακοποιών και τους ζητά να ενημερώνουν τους ασθενείς που προσέρχονται στα φαρμακεία, ώστε να ζητούν από το γιατρό τους τα συγκεκριμένα έγγραφα.