Προθεσμία 20 μέρες στους οπτικούς για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Σε υπογραφή συμβάσεων με τον Οργανισμό, καλεί ο ΕΟΠΥΥ τους οπτικούς, προκειμένου να δημιουργηθεί δίκτυο συμβεβλημένων καταστημάτων, για την απευθείας κάλυψη των ασφαλισμένων, βάσει των διατάξεων του κανονισμού περίθαλψης.

Η απόφαση για σύναψη συμβάσεων, ελήφθη από το Δ.Σ. του Οργανισμού στην τελευταία συνεδρίασή του για το 2017, σύμφωνα με την οποία, στοχεύει στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την ταυτόχρονη αποσυμφόρηση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ από την εκκαθάριση αιτημάτων αποζημίωσης για οπτικά είδη.

Η νέα σύμβαση, είναι διαθέσιμη στους παρόχους του Οργανισμού μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής που μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, και η οποία δημιουργήθηκε για την ευχερέστερη διαχείριση της πληθώρας των αιτημάτων που αναμένεται να υποβληθούν.

Μέσω της εφαρμογής που δημιουργήθηκε για την απλούστευση των διαδικασιών και τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και ενημέρωσης των παρόχων, τα αιτήματα σύναψης σύμβασης θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://apps.eopyy.gov.gr. Οι οπτικοί θα εγγράφονται επιλέγοντας το ρόλο “Υποψήφιος Πάροχος”. Κατόπιν θα ακολουθούν τις οδηγίες καταχώρησης της αίτησης, για την πορεία της οποίας, θα ενημερώνονται με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Στο χρονοδιάγραμμα του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται 20ήμερη προθεσμία για τους οπτικούς να υποβάλουν την αίτησή τους και σημειώνεται ότι η διεκπεραίωση θα γίνει ημερολογιακά.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ:

  • Χορηγείται μόνο ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά (κάθε 4 έτη) είτε φακοί επαφής (κάθε 2 έτη).
  • Η αντικατάσταση των γυαλιών είναι δυνατή κάθε 4 έτη.
  • Η αντικατάσταση των φακών επαφής είναι δυνατή ανά 2ετία.
  • Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής.
  • Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 έτη.
  • Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφ/νους μόνο άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγεί άλλο ζεύγος στο διάστημα της 4ετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης.
  • Ειδικότερα «επί κερατοκώνου» χορηγείται κερατοκωνικός φακός στο ποσόν των 70,00 ευρώ έκαστος και αντικατάσταση ανά 6μηνο εφόσον χρειάζεται.
  • Το ποσό αποζημίωσης για γυαλιά είναι 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός).
  • Το ποσό αποζημίωσης για κάθε φακό επαφής είναι 25 ευρώ.
  • Τα γυαλιά και οι φακοί επαφής αποζημιώνονται με τα προαναφερθέντα ποσά εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό κατόπιν προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης και παραστατικό αγοράς.