Στάση εργασίας στα νοσοκομεία για απολογία στην Ασφάλεια Αττικής

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής, εξαιτίας της 4ωρης στάσης εργασίας που αποφάσισε για την Αττική η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ασφάλεια Αττικής, όπου στεγάζεται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, την ώρα που έχει οριστεί η κλήση σε απολογία του προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκου και της Προεδρεύουσας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιείται κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η κλήση σε απολογία του κ. Γιαννάκου, αφορά συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 2/4/2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου οι οποίοι ζητούσαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να θέσουν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι.

Σε εκείνη τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι κατήγγηλαν την κυβέρνηση για ψέματα.
Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ, εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σε άλλη κινητοποίηση είχε κατασχεθεί η ντουντούκα της Ομοσπονδίας, η οποία βρίσκεται στην Κρατική Ασφάλεια. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ντουντούκα “εξετάζεται ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης για ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων, όπως ενημερώθηκε η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ”.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, “ανακάλυψαν ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει από την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια που καθημερινά σώζουν ζωές ασθενών”.