Στάση εργασίας στα νοσοκομεία για ένταξη στα ΒΑΕ

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία από τις 7 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου 29, διεκδικώντας την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, έχει ζητηθεί με επιστολή από την περασμένη Δευτέρα, συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 3.000 υγειονομικοί περιμένουν να πάρουν τη σύνταξη, όμως τώρα, εξετάζονται αιτήσεις συνταξιοδότησης του Φεβρουαρίου του 2017, ενώ οι φάκελοι με τις εκκρεμείς συντάξεις για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ξεπερνούν τις 10.000.

Σε ότι αφορά την υπαγωγή στα ΒΑΕ, η ΠΟΕΔΗΝ διερωτάται πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας υγείας με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας όταν συνταξιοδοτείται στα 67 έτη;