Στήριξη Πολάκη στο Διοικητή του Νοσ. Τρικάλων

Για τα άτομα που “κρύβονται” πίσω από το πρωτοφανές περιστατικό για τα ιστορικά του ΕΣΥ κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Παύλος Πολάκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, κ. Δημήτρη Παρθένη, ο οποίος έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης.

Ο κ. Πολάκης αν και δεν κατονομάζει ευθέως τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης αφήνει αιχμές για τους αυτουργούς σημειώνοντας ότι “Οι επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου και οι τραμπουκισμοί από τους ευνοημένους του προηγούμενου καθεστώτος, αποτελούν για εμάς φόρο τιμής και χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταστήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ένα προσωπικό τους τσιφλίκι”.

Ο κ. Πολάκης προειδοποιεί, παράλληλα, πως η πορεία κάθαρσης στην υγεία δεν πρόκειται να ανακοπεί. “Καλό θα ήταν να μάθουν πως ούτε μας τρομοκρατούνε ούτε μας φοβίζουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε” καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση Παρθένη, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει ο αναπληρωτής υπουργός, έχει προκαλέσει στο παρελθόν αντιδράσεις σε διάφορα επίπεδα.

Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης να απομακρυνθούν οι εργολάβοι από το ΕΣΥ, ο διοικητής είχε έρθει σε σύγκρουση με την εταιρία που είχε σύμβαση με το Νοσοκομείο Τρικάλων στον τομέα της καθαριότητας. Καλύπτοντας τότε πλήρως τον υφιστάμενό του, ο κ. Πολάκης είχε εξαπολύσει “πυρά” εναντίον κρατικών υπαλλήλων (ΕΛΑΣ, ΣτΕ) για διαπλοκή με επιχειρηματικά και ατομικά συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική κόντρα για τις συλλήψεις στο ΓΝ Τρικάλων
Αν και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η Αριστοτέλους έχει συγκεκριμένες υποψίες για τους ηθικούς αυτουργούς του βίαιου συμβάντος, ο κ. Παρθένης σε δηλώσεις του ανέφερε πως έχει δεχτεί απειλές σε βάρος της ζωής του.

“Τα διαπλεκόμενα κυκλώματα του παρακράτους που λυμαίνονταν επί χρόνια το χώρο της Δημόσιας Υγείας, έστειλαν με τον βάρβαρο αυτό τρόπο το δικό τους μήνυμα” ανέφερε σχετικά