Στην αναμονή για σύνταξη 4.500 εργαζόμενοι στην υγεία

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στην υπηρεσία του ΕΦΚΑ που εκδίδει τις συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων (π. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Κάνιγγος 29), καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι φάκελοι στοιβάζονται στα γραφεία των λιγοστών υπαλλήλων και οι συντάξεις που εκδίδονται αφορούν εργαζομένους που παραιτήθηκαν τον Γενάρη 2017.

Η καθυστέρηση μετράει 2,5 χρόνια και με το ρυθμό που εκδίδονται, ο χρόνος θα αυξάνει αντί να μειώνεται. Η ίδια καθυστέρηση ισχύει για την επαναχορήγηση συντάξεων σε συζύγους θανόντων συνταξιούχων ή σε παιδιά που σπουδάζουν και τα οποία αναγκάζονται να διακόπτουν τις σπουδές τους.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων για υπαλλήλους που προέρχονται από τα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ είναι 9.000. Οι μισές από αυτές, 4.500, είναι από τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς κάθε χρόνο μόνο από τα Νοσοκομεία συνταξιοδοτούνται 1.500 (1.200 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί).

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ δόθηκε οδηγία από την κα. Αχτσιόγλου να εκδίδονται 25 συντάξεις το μήνα για τα 9.000 αιτήματα που είναι σε εκκρεμότητα (Υγεία και ΟΤΑ) από κάθε υπάλληλο, συστήνοντας ομάδες εργασίας.

Με δεδομένο τον αριθμό των υπαλλήλων που σήμερα βρίσκονται στο πρώην Γενικό Λογιστήριο αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος απονομής των συντάξεων θα αυξηθεί στα τέσσερα και πέντε χρόνια…

ΠΟΕΔΗΝΕΦΚΑσύνταξη