Στις κάλπες σήμερα 5500 νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής

Περίπου 5.500 νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής ψηφίζουν σήμερα για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία, από τις 7.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.

Κάθε νοσοκομείο θα αποτελεί ένα εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίζουν όλοι οι γιατροί του, δηλαδή, οι γιατροί ΕΣΥ, οι ειδικευόμενοι, οι εξειδικευόμενοι, οι επικουρικοί, οι αλλοδαποί υπότροφοι, καθώς και οι γιατροί ΕΣΥ των Κέντρων Υγείας που ανήκαν σ’ αυτό πριν από την 1/1/15.

Δεν ψηφίζουν οι στρατιωτικοί, οι πανεπιστημιακοί, οι αγροτικοί γιατροί, οι γιατροί ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και οι διορισμένοι σε διοικήσεις νοσοκομείων ή άλλων δημόσιων Οργανισμών φορέων υγείας.

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει τοπική 3μελής Εφορευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και 2 γιατρούς.

Υποψηφιότητες

Την ψήφο των νοσοκομειακών γιατρών διεκδικούν επτά παρατάξεις.

Η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ), (πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία) είχε αναδειχθεί πρώτη στις εκλογές του 2016 με τη σημερινή πρόεδρο ΜατίναΠαγώνη, η οποία διεκδικεί ακόμη μία θητεία. Σήμερα η παράταξη κατεβαίνει με 15 υποψηφίους για τη διοίκηση της ΕΙΝΑΠ και 56 υποψηφίους εκπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ.

Το «Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη Δημόσια Υγεία», (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) κατεβαίνει με 13 υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ και 56 υποψηφίους εκπροσώπους στην Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών (ΠΑΜΕ) κατεβαίνει με 15 υποψηφίους για την ΕΙΝΑΠ και 142 υποψηφίους εκπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ. Στις προηγούμενες εκλογές, είχε παρουσιάσει σημαντική άνοδο, κατακτώντας την τρίτη θέση σε δύναμη, με την εκλογή της σημερινής προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου και του αντιπροέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ηλία Σιώρα.

Στις εκλογές συμμετέχει και το «Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή», μια συνεργασία αριστερών και ριζοσπαστικών ιατρικών οργανώσεων. Με την παράταξη αυτή κατεβαίνει ο σημερινός γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

Στις εκλογές συμμετέχει και το «Κίνημα Αλλαγής – Ιατροί Μπροστά», καθώς και η «Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση» και η «Ανεξάρτητη Ιατρική Συνεργασία».