Τα χιόνια παρατείνουν τις υποβολές συνταγών στον ΕΟΠΥΥ

Μέχρι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου πήραν παράταση τα φαρμακεία να καταθέσουν τις συνταγές που εκτέλεσαν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αρκετές περιοχές.

Την διήμερη παράταση ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ύστερα από επικοινωνία του ίδιου και διαφόρων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας με τον ΕΟΠΥΥ για το θέμα.

Διαγνωστικά
Στο μεταξύ, λήγει την Παρασκευή η παράταση που είχε δοθεί στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές για την αποστολή του Αρχείου Ηλεκτρονικών Δεδομένων , σε εξωτερικό σκληρό δίσκο όλες τις υποβληθείσες στον ΕΟΠΥΥ απεικονιστικές εξετάσεις Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας στο διάστημα από 15 έως 30 Μαρτίου 2018.

Αναλυτικότερα οι πάροχοι οφείλουν να προσκομίσουν σε μορφή αρχείων DICOM RT όλες τις εξετάσεις Αξονικής, Μαγνητικής Τομογραφίας και Ψηφιακής Μαστογραφίας, αποκλειστικά και μόνο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που εκτελέστηκαν και υποβλήθηκαν προς αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ για το παρελθόν χρονικό διάστημα από Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 έως και Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να αποθηκευτούν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (External Hard Disk Drive) ικανής χωρητικότητας ,θα είναι κρυπτογραφημένοι με password και σε διακριτό φάκελο θα αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα καθώς και ο κωδικός κρυπτογράφησης password.

Τα στοιχεία θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο από τους εντεταλμένους θεράποντες ιατρούς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Οργανισμού ,με συστημένο δέμα.