Τέλος στα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων για νοσηλεία

Καταργήθηκαν τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και των μελών οικογενείας τους, σύμφωνα με το άρθρο 67 του ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α’/14.3.2019).

Η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, ΚΑΑ, ΜΧΑ, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο, που πιστοποιεί την ταυτότητα του ασφαλισμένου.

Το παραπάνω επισημαίνει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ που υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας Γ. Αγγούρη.

Σημειώνουμε ότι παραμένει η χρήση τους για την έκδοση συνταγών φαρμάκων, την επίσκεψη σε γιατρό και οποιαδήποτε άλλη χρήση απαιτεί η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων. Για την κατάργησή τους και σε αυτή την κατηγορία παροχών, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μετατροπές στα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ.