«Τρέχουν» να προλάβουν 1.100 προσλήψεις σε πέντε ημέρες με διαδικασίες-σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τρέχουν να προλάβουν Ξανθός και Πολάκης 1.100 προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ με διαδικασίες εξπρές πέντε ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Αδιαφορώντας τόσο για τις οδηγίες του ΑΣΕΠ όσο και για το ηθικόν του πράγματος, το δίδυμο που διέλυσε τη δημόσια υγεία στη χώρα, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του, Παύλος Πολάκης, προχωρούν, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, στις 1.100 επίμαχες προσλήψεις ημετέρων στο Κέντρο, με απίστευτες διαδικασίες-εξπρές, λίγα μόλις 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές.

Το προκλητικό δίδυμο στο υπουργείο Υγείας, που έκανε σημαία… 23 προσλήψεις επί ημερών Άδωνι Γεωργιάδη, επικαλούμενο μάλιστα αστήρικτες τελικά κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού, έστησε βιομηχανία προσλήψεων, με απλή έγκριση από την πολιτική ηγεσία και χωρίς καν να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις των λοιπών υποψηφίων στο σχετικό διαγωνισμό, που σκαρφίστηκαν.

Το χειρότερο είναι ότι, ενώ επικαλούνται επείγουσες ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα εγκληματικά φαινόμενα (βιασμοί κλπ), προσλαμβάνουν ειδικότητες άσχετες με το πρόβλημα, ακόμα και οικονομολόγους, διοικητικούς ή και δημοσιογράφους!

Αν και η διαδικασία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, το υπουργείο και η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ άφησαν το θέμα να συρθεί και τώρα ζητούν από τις υπηρεσίες να διεκπεραιώνουν 60-80 προσλήψεις την ημέρα τουλάχιστον, προκειμένου προφανώς να προλάβουν, έστω και ασθμαίνοντας, τις εκλογές, για ευνόητους μάλλον λόγους.

Μόλις το περασμένο Σάββατο 29/06, ο διορισμένος από τους Ξανθό και Πολάκη πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει εντολή εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προς ονομαστικά συγκεκριμένους υπαλλήλους από το προσωπικό του Κέντρου όπως -υπό την καθοδήγηση του προσφάτως αναβαθμισμένου από τον ίδιο στελέχους Ιωάννας Παυλόπουλου- να ολοκληρώσουν πριν τις εκλογές τις 1.100 προσλήψεις. Συγκεκριμένα, διατάζει τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως «… από ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Ιουλίου και κάθε μέρα ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΝΙΜOUM 60-80 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ/ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ!!!! ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΡΑΠΤΩΣ (IN COPY) ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΣ 5 ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ»!

Στην ουσία δηλαδή, θα προσλάβουν πάνω από 1.100 άτομα, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, οι συμβάσεις των οποίων σε μεγάλο βαθμό εξαιρετικά πιθανώς μετά την εξέταση των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ αναγκαστικά θα ακυρωθούν.

Δεν έχει ξανασυμβεί στην δημόσια διοίκηση, να προσλαμβάνονται 1.100 άτομα, πέντε εργάσιμες μέρες πριν τις εκλογές και πριν καν εξεταστούν οι ενστάσεις των λοιπών υποψηφίων, δηλαδή να υπογράφονται επίσημα, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, συμβάσεις υπό αίρεση με έναν απροκάλυπτο αγώνα δρόμου και δη για μια προκήρυξη για την οποία ουδέν έπραξαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2018, που δημοσιεύτηκε.

Παύλος ΠολάκηςΚΕΕΛΠΝΟεκλογέςπροσλήψειςΑνδρέας Ξανθός