Βρετανία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές σε εθελοντές που θα μολυνθούν με Κορονοϊό

Κλινικές δοκιμές σε εθελοντές που σκοπίμως θα μολυνθούν με Κορονοϊό ξεκινά η Βρετανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η έγκριση δόθηκε από την επιτροπή Βιοηθικής και τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η πρώτη κλινική δοκιμή.

Για τους σκοπούς της έρευνας, 90 εθελοντές, 18-30 ετών πρόκειται να μολυνθούν με Κορονοϊό προκειμένου να αναπτύξουν λοίμωξη, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες συνθήκες όπως αναφέρει το Υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής. Στόχος του προγράμματος δεν είναι άλλος από το να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον καλύτερα φάρμακα και εμβόλια για τον Κορονοϊό.

«Αν και υπάρχει πρόοδος στο θέμα των εμβολίων, θέλουμε να βρούμε τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια για μακροπρόθεσμη χρήση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Κβάσι Κβαρτενγκ ενώ όπως σημείωσε αυτό πρόκειται να επιταχύνει την αποσαφήνιση του πως ο Κορονοϊός επηρεάζει τον άνθρωπο και με τη σειρά του αυτό ίσως βοηθήσει στην ταχύτερη ανακάλυψη καλύτερων εμβολίων. Η μελέτη χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση με 33,6 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 38,6 εκατ. ευρώ και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου.

Μετά την ολοκλήρωση της Φάσης 1, τα εμβόλια που αποδεδειγμένα είναι ασφαλή θα χορηγηθούν στους εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να εντοπιστούν εκείνα που είναι πιο αποτελεσματικά ενώ κατά τη διάρκεια της μελέτης, γιατροί και επιστήμονες θα είναι στο πλευρό των εθελοντών όλο το 24ωρο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους και φυσικά να καταγράφεται κάθε επίπτωση του ιού στον οργανισμό τους.

 

κορονοϊόςκλινικές δοκιμές